Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Organická porucha osobnosti

Má ji můj otec a nevím co to přesně znamená

Odpovědi na otázku

hm nepříjemná věc
změna postojů, chování, potřeb a vzorců myšlení
Nepředvídatelný stav,změny nálad,..
To je špatný, hlavně ho hlídat, aby neublížil sobě nebo ostatním..nikdo nevíte, jak se kdy zachová ...
je to nepředvídatelný stav, udržovat člověka v klidu, bedlivě dohlížet na léčbu
krom toho co už bylo psáno výše jsou obvyklé i časté změny nálad a vyžaduje to velkou trpělivost s nemocným
trvale snížená schopnost vytrvat u cílevědomé činnosti, zvláště časově náročnější, s pozdějším dosažením cíle, •emoční labilita •euforie a ploché, nepřiměřené vtipkování •podrážděnost a/nebo výbuchy hněvu a agrese, •apatie, •uvolněné vyjadřování potřeb nebo impulzů bez ohledu na okolnosti nebo na sociální konvence
Porucha osobnosti která vznikla jako důsledek fyzického poškození mozku (úrazem, nádorem, infekcí, aj.) Změna postojů, chování, potřeb, vzorců myšlení... např. po určitých operacích se naruší spojení mozku s prefrontální kůrou (oblast za čelem) a člověk se pak stal emočně plochým, lhostejným a hrubým.
Viz. : http://www.solen.cz/pdfs/psy/2007/01/06.pdf
Organické poruchy a změny osobnosti mají své projevy. Nemocné vyvádí z konceptu vše mimo rutinu. Jsou přecitlivělí, rozčílí se kvůli maličkostem, zvyšuje se potřeba sebepotvrzení, domnívají se, že je okolí odstrkuje či se jim posmívá, urážejí se. Rodina má o ně starost, selhává kvůli nedorozuměním, jindy žije izolovaně v obavě z nepředvídatelných událostí. Je jim trapně, stydí se, nebo je pacient agresivní a rodina se ho bojí. Vše tak vyústí do (i opakované) hospitalizace v psychiatrickém zařízení. Léčba a ošetřovatelská péče závisí na typu a stupni postižení. Ordinuje ji lékař psychiatr ve spolupráci s internistou, neurologem a rehabilitačním lékařem. Kromě sester se na ní podílí ergoterapeut, logoped i další specialisté.